Átveszi a Micra szerepét az új Nissan Note

nissan note
Vágólapra másolva!
Bár a Note új generációja is egy kis egyterű, a Nissan mégis inkább a hagyományos, alacsonyabb építésű kisautók ellenfelének szánja.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan

Kissé átpozícionálták a Nissan Note új, márciusban bemutatkozó európai változatát az elődjéhez képest. A tavaly részletesen bemutatott Invitation tanulmányautó szériaváltozatának tekinthető Note ugyan továbbra is egy magas építésű kisautó, de nyíltan már nem vallják be, hogy valójában egy buszlimuzin. Inkább a hagyományos kisautóktól, például a Ford Fiestától és az Opel Corsától hódítanának el vele vásárlókat, pedig logikusan azt hinné az ember, hogy a B-Max és a Meriva a fő ellenfele. Ez azért alakult így, mert a Thaiföldön gyártott, olcsó anyagokból épített, kedvező áron kínált Micra nem képes komoly konkurenciája lenni a legnépszerűbb európai kisautóknak.

Forrás: Nissan

Bár az új, angliai gyártású Note-ot már hagyományos, ferdehátú kisautónak pozícionálják, a tágas utastér és a megemelt vezetői pozíció azért megmarad benne, és a hátsó üléseket természetesen ebben is sínen lehet majd tologatni.

Forrás: Nissan

A már korábban bemutatott, japán és amerikai piacra szánt verziókhoz képest számos módosítást hajtottak végre az Európának szánt Note-on. Új lett a hűtőrács, a motorháztető, lecserélték az üléseket és a műszerfalat is. Feszesebb, sportosabb a futóműhangolás, ráadásul a kompresszorosnál még jobban odafigyeltek az útfekvésre, mint a két gyengébb motor esetében. Fejlett asszisztens rendszerek, így holttér-figyelő, sávelhagyásra figyelmeztető és mozgó objektumra figyelmeztető rendszerek is elérhetőek lesznek a kocsihoz, de lehet majd venni négykamerás, az autót madártávlatból mutató parkoló-asszisztenst is.

Forrás: Nissan

A motorkínálat a Micrából származik, a két 1,2 literes háromhengeres benzinmotor közül a gyengébb 80, az erősebb kompresszoros 98 lóerőt teljesít. Ezek mellett természetesen a Renault 1,5 literes, 90 lóerős négyhengeres dízele is választható lesz. Alaphelyzetben ötfokozatú kézi váltóval szállítják majd a Note-ot, de felárért minden motorhoz rendelhető lesz a fokozatmentes automata váltó is.