Vágólapra másolva!
Négyajtós Aston Martin néhány éve ismét létezik, de a Bertone karosszériaépítő cég úgy gondolta, hogy szükség lenne kombira is.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bertone

A Bertone Jet 2+2 névre keresztelt sportos kombit a Rapide-ból készítették a márciusi Genfi Autószalonra. Az olasz dizánjstúdió ezzel a kocsival tiszteleg a brit márka 100. születésnapja és a két cég közötti együttműködés 60. évfordulója előtt.

Forrás: Bertone

2004-ben már készítettek egy shooting brake kombit Aston Martinból, az akkori Bertone Jet 2 alapja a Vanquish volt, emiatt az a kocsi csak két ajtóval rendelkezett a hátsón kívül. Ezzel szemben az új Jet 2+2 azonban akár használható családi autó is lenne, hiszen a Rapide-alapok miatt négy ajtaja van, igaz, a hátsók nagyon keskenyek.

Forrás: Bertone

Műszakilag is megegyezik a Rapide-dal, az 5,9 literes V12-es motorhoz nem nyúltak. Megmaradt a négy különálló ülés is az utastérben, a hátsók dönthetőek, de a csomagtartó térfogatát sajnos nem árulták el. A hátsó utasok nagyobb fejteret élvezhetnek, mint a Rapide-ban, mivel a tetővonal nem esik hátrafelé.

Forrás: Bertone

A kombi Aston Martin elődjéhez hasonlóan csak egyetlen példányban készül, gyártani nem fogják.