Lamborghinivel jár a Mikulás

mikulás lappföld
Vágólapra másolva!
Természetesen karácsony előtt sem pihennek az autógyárak marketingesei. Sok videó készült az idei ünnepre is, többek között versenyautóban Jingle Bells-t előadó énekkarról, ajándékokat csomagoló hegesztőrobotokról, Lamborghinit vezető Mikulásról, de a Ken Block-féle Gymkhnana ünnepi verzióját is megnézhetjük.
Vágólapra másolva!

A BMW egyszerűen csak "a leggyorsabb karácsonyi dal" néven jelentette meg ezt a videót, amelyben egyik DTM pilótájuk, Martin Tomczyk viszi körbe a Zürich Acapella Group együttest a Circuit de l'Anneau du Rhin versenypályán, méghozzá padlógázzal. Az énekesek az a feladatot kapták, hogy a 320 lóerős M 135i-ben összepréselődve, a gyors kör alatt énekeljék el a leghíresebb karácsonyi dalok egyikét.

A General Motors videója azt mutatja be, hogy mennyivel hatékonyabban csomagoltathatja be a Mikulás az ajándékokat az ipari hegesztőrobotokkal, mint a törpékkel. A szakállas öregúr aztán egy -meglepetésre nem piros - Chevrolet Camaro kabrióba pattan, hogy kiszállítsa a dobozokat.

Ebben a videóban a Mikulás egy északi-sarki bárban múlatja az időt a szentestén, és tejes shaket szürcsöl megállás nélkül. A pultos nagy megrökönyödésére csak éjfél előtt nem sokkal indul el kiszállítani az ajándékokat, aztán rájövünk, miért nem siette el a dolgot: szán helyett egy 700 lóerős Lamborghini Aventador Roadster várta a bár előtt...

A Mercedes természetesen úgy véli, a Mikulás csak csillagos autóval közlekedhet. Nem rossz az ízlése az öreg szakállasnak, mert a garázs kínálatából a lehető legdrágább modellt, az SLS AMG Roadstert választja, persze pirosban. A videó végén az is kiderül, hogy mit kapnak a jó, és mit a rossz "gyerekek", annyit elárulhatunk, hogy kivételesen az utóbbiak járnak jobban.

A japán tuningőrültek mindenre képesek. A videón látható fickó például a gázpedállal játssza el a Jingle Bells-t, ráadásul menet közben.

A Ford európai részlege a Ken Block-féle Gymkhana videók stílusában készített egy karácsonyi animációs videóját Snowkhana One néven, méghozzá a manapság már ritka stop motion technikával. A kézzel mozgatott Ford Fiesta játékautó egy terepasztalon mindent körbedriftel, ami csak szembejön, a Lego-Mikulástól kezdve az óriás jetin át a Star Wars-os birodalmi rohamosztagosokig.

Az "igazinak" mondott lappföldi Mikulás egy ideje minden évben ellátogatott hazánkba, tavaly Turán Frigyes autóversenyző meg is autóztatta a Ford Fiesta S2000-essel. A Mikulás bevallotta, hogy még életében először ült raliautóban, nagyon érdekesnek találta az élményt.