Alapáras érintőképernyővel jön a világverő kínai autó

qoros gq3
Vágólapra másolva!
A kínai Qoros nyilvánosságra hozta az első képeket a Genfi Autószalonon bemutatkozó GQ3 szedánról. Ha jó ára lesz, letarolhatja a piacot.
Vágólapra másolva!

Genfben még csak tanulmányként mutatkozik be a szinte kizárólag német mérnököket foglalkoztató kínai Qoros első autója, a GQ3, de a kompakt szedán szériagyártásra kész. Az év végén már kereskedésekbe kerülő autót a Mini korábbi formatervezési igazgatója, Gert Volker Hildebrand tervezte, müncheni és sanghaji dizájnerekkel dolgozott együtt a projekt során.

Az ígéretek szerint a GQ3 lesz az első olyan kínai autó, amely ötcsillagos minősítést szerez az Euro NCAP töréstesztjén, a biztonságával tehát nem lesz gond. Már csak az a nagy kérdés, hogy mennyibe kerül majd, mert formavilága a kupés sziluettel egész vonzónak tűnik. Jól sikerült árazással a kategória királya lehet, semmi kétség.

A sajtóanyag szerint a GQ3 1839 milliméter széles, ezzel az egyik legszélesebb az egész kategóriában. Utastere szellős, bőven van hely a lábaknak, a 8 colos érintőképernyős kijelző az alapfelszerelés része. Manuális és automata váltóval is elérhető lesz az autó.