Modelldömping a Mercedestől

Mercedes GLG
Vágólapra másolva!
Cicaterepjáró, nyitott tetős A osztály, hétüléses B osztály, egy kisméretű négyajtós kupé és divatkombi érkezik a következő években.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

A jelek szerint a Mercedes remekül eltanulta a Volkswagentől, hogy egy padlólemezből a lehető legtöbb autót kihozza, ugyanis az új A és B osztály műszaki alapjait adó, elsőkerekes MFA (Mercedes Front Wheeled Drive Architecture)platformot több új modelljénél is felhasználja. A legismertebb és leghamarabb - jövő januári Detroiti Autószalonon - bemutatkozó újdonság a CLA nevű négyajtós kupé, amely az A osztállyal közösködik a műszaki megoldásait és motorjait illetően, de a fizimiskáját a két számmal nagyobb CLS-től örökölte. A CLA további érdekessége, hogy a kecskeméti Mercedes gyárban készül, ahol már javában zajlik az előszériás példányok összeszerelése. Akárcsak a CLS estében, a CLA-ról is lehúz még egy bőrt a csillagos márka egy kevésbé praktikus, de annál sportosabb formájú kombi változattal, ami - az eddig gyakorlatnak megfelelően - CLA Shooting Brake néven kerül majd a szalonokba, a jövő év második felében.


Már csak néhány hetet kell várni a kecskeméti CLA bemutatkozásáig

Szintén gőzerővel dolgozik a Mercedes az A osztály nyitott tetős változatán, de az eddig kiszivárgott pletykák szerint hamarosan érkezik a modell kétajtós kivitele is. Természetesen a B osztályból is lesz új változat: a tervek szerint lesz egy nagyobb, hétüléses modell, ami gyakorlatilag egy nyújtott tengelytávú variánst takar, így a kecskeméti gyártás is nagyon valószínű.


Hivatalos fotó még nincs a GLA-ról, de valami nagyon hasonlóra számíthatunk 2014-ben

Természetesen a divatterepjárók terén is erősít a Mercedes, mert ezen a téren van némi lemaradása a BMW és Audi mögött. 2014-ben érkezik a vadonatúj GLA szabadidő-autó, amely a BMW X1 és Audi Q3 eladási statisztikáit hivatott majd gyengíteni. A 4,44 méter hosszú Merci SUV-ból lesz elsőkerekes és összkerekes változat is, ám mégsem ez utóbbi szánják majd sárdagasztásra, hanem egy ugyancsak vadonatúj GLG nevű, szögletes modellt, amely stílusát a G osztálytól örökli. A felsorolt újdonságok közül szinte biztos, hogy a CLA-n kívül más modellek gyártását is Kecskemétre költöztetik, az eddig kiszivárgott pletykák szerint erre a GLA nevű szabadidő-autónak van a legnagyobb esélye.