Az első gyári képek a vadonatúj 4-es BMW-ről

bmw 4-es sorozat
Vágólapra másolva!
Ahogy sokan megjósolták, valóban 4-es sorozatként dobja piacra a 3-as kupéváltozatát a BMW. Tanulmányként a januári Detroiti Autószalonon mutatkozik be az autó, az első gyári képek máris kiszivárogtak róla.
Vágólapra másolva!

Noha a BMW soha nem erősítette meg hivatalosan, az autós sajtó nagy része kész tényként kezelte, hogy a 3-as kupéváltozata 4-es sorozatként kerül piacra. Hasonló megfontolások húzódhatnak a háttérben, mint az Audinál az A4-es és A5-ös esetében, a magasabb számozással nagyobb presztízst próbál sugallni a gyártó, amely rögtön indokolttá teszi a magasabb árazást is.

Noha a 4-es sorozat csak a januári Detroiti Autószalonon mutatkozik be, az első gyári képek máris kiszivárogtak róla. A rendszám helyén olvasható 4 Series Coupe nem hagy semmi kétséget afelől, hogy 4-es sorozatként kerül piacra az autó, amely úgy 90 százalékban megegyezik majd a detroiti tanulmánnyal.

Első ránézésre ígéretesnek tűnik a formaterv, az új hűtőrácstól és lökhárítótól sokkal sportosabbnak tűnik a kupé az alapváltozatnál. Még nem tudni, hogy milyen motor került a tanulmányba, a szériaváltozat 2,0-3,0 literes motorokkal lesz elérhető. Készül M4-es is, a sportmodellben duplaturbós hathengeres motor dolgozhat 450 lóerős teljesítménnyel.

Nem a 4-es sorozat lesz a BMW egyetlen detroiti újdonsága, a kiállításon mutatkozik be a 3-as GT is.