Roncsprémiumot indított a Citroën

Vágólapra másolva!
Egy legalább tízéves, bontásra szánt autóért milliós kedvezményt ad a francia márka hazai importőre.
Vágólapra másolva!

Miután a hazai autós érdekvédelmi szervezetek többszöri nekifutásra sem tudtak egy nyugat-európaihoz hasonló roncsautó-programhoz állami támogatást kiharcolni, az egyik hazai importőr indított egy saját akciót. A december elsejével indított Citroën Autócsere Program keretei között bármely magánszemély több mint 1 millió forint kedvezményben részesül új Citroën C3, C3 Picasso, C4 vagy Berlingo személygépkocsi vásárlásakor, amennyiben legalább tízéves használt autóját megsemmisítésre leadja valamelyik magyarországi Citroën márkakereskedésben.

Az akció egyik feltétele, hogy a bontásra szánt autó legalább 90 napja a tulajdonos nevén legyen. "Így akarjuk kiszűrni a neppereket" - mondta Balkányi György, a Citroen Hungária ügyvezető igazgatója, aki szerint a kezdeményezéssel nem csupán a magánvásárlásokat szeretnék felpörgetni, de egy kis "lelkesedést" is szeretnének adni a kereskedőiknek.
A francia márka hazai importőre egyébként október óta akciós árlistával kínálja a modelljeit, ehhez képest 250-400 ezer forint többlet kedvezményt jelent a roncsleadási program, típustól függően.