Hatkilós keménytető a Lamborghini Aventador kabrión

lamborghini aventador roadster
Vágólapra másolva!
Mindössze hatkilós a Lamborghini Aventador Roadster karbonszálas keményteteje. Pár másodperc alatt le lehet szerelni, ha nincs rá szükség.
Vágólapra másolva!

Keménytetővel kerül piacra a Lamborghini Aventador nyitott változata. A mindössze hatkilós elem a gyártó szerint "néhány másodperc" alatt levehető kézzel, teljes egészében karbonszálas anyagból készült. Állítólag masszívabb, mintha titánból készült volna, miközben jóval könnyebb.

A nyitott Aventador a zárt változathoz hasonlóan a 6,5 literes V12-es motorral készül, a 700 lóerős teljesítmény is változatlan. Az olaszok nem egyszerűen lenyesték az autó tetejét, figyeltek arra is, hogy egyedi maradjon a formaterv. A motor vadonatúj burkolatot kapott, a hátsó oszlopokat a szükséges extra merevítések miatt újratervezték. Motoros mozgatású hátsó ablakok és egy kis szélterelő segítségével csökkentették minimálisra a zajszintet az utastérben.

A start-stopos, hengerlekapcsolós, hétfokozatú automata váltóval párosított V12-es három másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a kabriót, az elérhető végsebesség 349 km/óra. A Roadster egyedi, 20 és 21 colos felnikkel rendelhető, ezek tíz kilóval könnyebbek az alapváltozathoz elérhető felniknél. Az autó alapára - adók nélkül - 300 ezer euró (85 miilió forint).