Dízel-hibrid is készül az új Range Roverből

land rover range rover
Vágólapra másolva!
A Land Rover újabb adatokat tett közzé a Range Rover következő generációjáról. Dízel-hibrid is készül a terepjáróból.
Vágólapra másolva!

A legfontosabb adatokat már nyilvánosságra hozta a Range Rover új generációjáról a Land Rover, az auó több mázsával lett könnyebb elődjénél. A terepjáró több mint 170 piacon lesz kapható, a kiszállítások még az év vége előtt elkezdődnek.

Európában három motorral lesz kapható az autó: az ötliteres, V8-as kompresszoros benzines 510 lóerős, a háromliteres TDV6 dízel 258, a 4,4 literes SDV8 dízel 339 lóerős teljesítménnyel kerül piacra. Minden motorhoz új nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik. A V6-os dízellel szerelt modell 420 kilóval könnyebb az azonos motorizáltságú elődnél, fogyasztása 22 százalékkal, 7,5 literre csökkent, 196 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás mellett.

Bizonyos európai és ázsiai piacokon dízel-hibrid változat is elérhető lesz a Range Roverből 2013 közepétől, ebbe a Jaguar és Land Rover által közösen fejlesztett hibrid rendszer kerül. A háromliteres, V6-os dízelhez kapcsolódó nyolcfokozatú automata váltóba építik az elektromotort, az energiaellátást lítium-ion akkumulátor biztosítja. A hibrid szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 169 gramm.