Elkezdődött az új Kia Cee'd kombi gyártása

kia ceed zsolna gyár
Vágólapra másolva!
A Kia európai üzemében, a szlovákiai Zsolnán már készülnek a kombi Cee'dek, a háromajtós Pro Cee' det januárban kezdik gyártani.
Vágólapra másolva!

A kombi előző generációja a gyár kapacitásának bő 20 százalékát kötötte le, a mostanitól hasonló arányt várnak. A Cee'd ötajtós kivitele után a kombi immár a második új modell a zsolnai gyártósorokon az idén.

Az újdonság iránti kereslet a tervek szerint komolyan megemeli a szlovákiai üzem gyártási mennyiségét, így a 2012-es teljes mennyiség eléri majd a 285 ezer darabot. Idén az első hét hónapban összesen 167 ezer autó és 266 ezer motor készült itt, ez a tavalyi adatokhoz viszonyítva 11 és 52 százalékos emelkedést jelent.

A korábban már bevezetett ötajtóshoz hasonlóan az új Cee'd kombihoz is négy motor lesz elérhető, két benzines (1,4 és 1,6) és két 1,6-os turbódízel. A csomagtartó alaphelyzetében is tágas, 528 literes (az ötajtósé: 380 l), és a hátsó üléstámlák előre döntésével pedig akár 1642 literig is bővíthető.

A Kia zsolnai gyára jelenleg az új Cee'd háromajtósának, a Pro Cee'd-nek a gyártásba vételére készül, annak sorozatgyártása 2013 elején indul. Hamarosan már a 200 lóerős 1,6-os turbó is megjelenik majd a kínálatban, amely gazdag felszereltséggel 6,75 millió forintba fog kerülni.

Fotó: Hajdú D. András [origo]