Teherautó-motor a 26 milliós sportkocsiban

trident iceni grand tourer
Vágólapra másolva!
Bemutatta új sportkocsiját, az Iceni Grand Tourert a brit Trident Performance Vehicles. Az autóba 6,6 literes dízelmotor került.
Vágólapra másolva!

A szeptemberi londoni luxusautó-kiállításon, a Salon Privén mutatja be új modelljét a Trident Performance Vehicles. Az Iceni továbbfejlesztéseként megszületett Iceni Grand Tourer 6,6 literes, a General Motorstól származó V8-as teherautó-motort kapott, a blokk hagyományos dízellel, biodízellel, pálmaolajjal és lenolajjal is tankolható. Teljesítménye 436 lóerő 1287 Nm-es csúcsnyomaték mellett.

Azok, akiknek ennyi nem elég, megrendelhetik a Trident sportcsomagját, amely 669 lóerőre emeli a csúcsteljesítményet és 1422 Nm-re a legnagyobb nyomatékot. Százas tempóra 3,7 másodperc alatt gyorsul a sportkocsi, végsebessége 320 km/óra. A gyártó szerint állandó, 113 km/órás (70 mérföldes) utazótempónál a motor mindössze 980-as fordulatszámon dolgozik, így átlagfogyasztása 4,1 liter. Ezzel a - gyakorlatban nehezen tartható - fogyasztással 3218 kilométer az autó hatótávolsága.

Az erőátviteli rendszerről nem szól a Trident sajtóközleménye, tartalmazza viszont az autó árát: a nem mindennapi dízel sportkocsi 75 ezer fontba, átszámítva 26 millió forintba kerül.