Kombi Panamerával készül a Porsche a Párizsi Autószalonra

Vágólapra másolva!
Állítólag 2015-re már nemcsak kabrió és kupé, hanem kombi változata is lesz a Porsche luxusautójának. A kabrió tanulmány változatát a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutathatják be.
Vágólapra másolva!

Az Autoweek információi szerint a Porsche - többek között - egy Panamera kombi tanulmánnyal készül a szeptemberben kezdődő Párizsi Autószalonra. A Mercedes CLS Shooting Brake ellenfelének szánt modell állítólag már 2015-ben a szalonokban lehet. A luxuskombi egyébként nem a jelenlegi, hanem a második generációs Panamera műszaki alapjaira épülhet, akárcsak a már korábban megszellőztetett kupé és kabrió változat.

2015-ig még azért még sok minden fog történni a jelenlegi Panamerával, ami nem véletlen, hiszen a Porsche eladásainak több, mint ötödét teszi ki: 2013-ra megkapja az új 911-es (991) stíluselemeit, ami annyit jelent, hogy módosul az első és a hátsó lámpatest, előre LED-es nappalifény is kerül. A Panamera minden változata (hibrid, dízel és összkerekes is) megkapja az optikai frissítést, de a motorok nem sokat változnak. Néhány lóerő-módosulás előfordulhat, de inkább a károsanyag-kibocsátás csökkentésére koncentráltak. Valószínűleg a futóművön is fésülnek egy kicsit, mert a prototípusokat folyamatosan tesztelik a Nordschleifén.