Hivatalosan is bemutatkozott az új Seat Toledo

seat toledo
Vágólapra másolva!
A kiszivárgott képek után a hivatalos fotók is megjelentek az új Seat Toledóról. Európa nagy részén a jövő év elején indul az értékesítés.
Vágólapra másolva!

A múlt héten kiszivárogtatott gyári képek után a hivatalos fotók is megérkeztek az új Seat Toledóról. Mivel a felvételekkel sok újat nem tudott mutatni a spanyol márka, közölt néhány technikai információt is a Skoda Rapiddal azonos alapokra épülő ötajtósról.

A mostani már a Toledo negyedik generációja, két hagyományos szedán után a harmadik széria egyterűs jellegűvé vált, erősen hasonlított az Alteára. Most visszatért az eredeti koncepcióhoz a Seat, bár az új modell sem klasszikus szedán, a Rapidhoz hasonlóan az autó egész hátulja felnyílik. Az ötödik ajtó alatt ugyanúgy 500 literes csomagtartó lehet, mint a testvérmodellben.

Az új Toledo 4480 milliméter hosszú, a második generációnál 40 milliméterrel hosszabb. Nyúlt a tengelytáv is, a kettes Toledóhoz képest 82 milliméter a növekedés (2602 milliméter). Kezdetben három motorral lesz kapható az autó, a 75 lóerős 1,2-es TSI és a 122 lóerős 1,4-es TSI mellett a 105 lóerős 1,6-os dízellel indul az értékesítés. Ugyanennek a motornak a 90 lóerős kiadása jövőre csatlakozik a kínálathoz. Spanyolországban és Portugáliában már november közepén kapható lesz az autó, a többi európai piacon a jövő év közepén indul az értékesítés.