625 lóerővel jön a leggyorsabb sorozatgyártású Bentley

bentley continental gt speed
Vágólapra másolva!
Új csúcsmodellt mutatott be a Bentley, a 625 lóerős Continental GT Speednél még nem készített gyorsabb sorozatgyártású autót a gyártó.
Vágólapra másolva!

Elkészült új csúcsmodelljével a Bentley, a Continental GT Speed 625 lóerős teljesítménnyel kerül a kínálat tetejére. Formailag viszonylag kevés módosítás történt a kupé külsején, a nagy durranás az autó orrában található. A hatliteres, duplaturbós W12-es motor teljesítményéhez 50 lóerőt csaptak hozzá, a legnagyobb nyomaték 800 Nm-re ugrott.

100 km/órás tempóra 4,2 másodperc alatt gyorsul a GT Speed, végsebessége 330 km/óra. Ekkora tempóra korábban egyetlen Bentley sem volt képes, így az új modell a gyártó történetének valaha volt leggyorsabbja. Új nyolcfokozatú ZF automata váltót kapott a GT Speed, a módosított áttételezésnek és a gyorsabb kapcsolásoknak köszönhetően 12 százalékkal csökkent a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás.

Sportosabb kormányzással és felfüggesztésekkel készül a GT Speed, hasmagasságát néhány milliméterrel csökkentették. Egyedi 21 colos felniket kapott a kupé, amely a goodwoodi Sebesség fesztiválján lesz először látható élőben. Az értékesítés októberben startol.