Működő kisautót készített gyerekeknek a Toyota

toyota camette
Vágólapra másolva!
A japánok a tokiói játékvásárra készítették a 2,7 méteres autócskát, amely azt a célt szolgálja, hogy a csemeték megismerkedjenek a vezetéssel.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota

Mit nem adtunk volna gyerekkorunkban, ha pedálos Moszkvics helyett ilyen Toyotákkal tanulhattuk volna meg a közlekedés alapvető szabályait a városligeti KRESZ-parkban! A Toyota Camette ugyanis pont arra szolgál, hogy bevezesse a gyerekeket az autózás világába.

Forrás: Toyota

A 2,7 méter hosszú és 1,2 méter magas kisautóban hárman foglalhatnak helyet, elöl középen ül a gyerekvezető, mögötte viszont akár két felnőtt is elfér. A kormány és a pedálok széles tartományban állíthatók, hogy szinte bármekkora gyerek képes legyen vezetni, de a hátsó ülésről is el lehet érni őket, ha a ifjú tanulóvezető elrontana valamit, és szülői közbeavatkozásra lenne szükség.

Forrás: Toyota

A műanyag karosszériaelemek könnyen eltávolíthatók, hogy a gyerekek az autó felépítését is megismerhessék, és, hogy többféle karosszéria is felszerelhető legyen az alvázra. Kétféle kasztni készült az autóhoz, a Sora a retrós, a Daichi a robusztusabb, terepjárósabb vonalat képviseli.

Forrás: Toyota

A kocsi motorjáról nem adott ki információkat a gyár, de vélhetően nem tévedünk nagyot, ha elektromos hajtásra tippelünk. Sajnos a Toyota nem tervezi a Camette gyártását, bár, ha meg is lehetne vásárolni, nem valószínű, hogy a magyar szülők pénztárcájához igazítanák az árát.

Forrás: Toyota