Kiszivárgott fotókon az új Seat Toledo

seat toledo
Vágólapra másolva!
Genfben még csak tanulmányként mutatkozott be az új Seat Toledo, ősszel, a párizsi kiállításon már a szériaváltozat debütál. Itt vannak az első fotók.
Vágólapra másolva!

Szériaközeli tanulmányként a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozott be az új Seat Toledo, amely szedánnak néz ki, de valójában ötajtós. Alapjain a Skoda Rapiddal osztozik, mindkét típus végleges változata az őszi Párizsi Autószalonon debütál.

A Rapid kémfotókon már látható volt álcázás nélkül, a Toledóról rögtön gyári képek szivárogtak ki. Ahogy arra számítani lehetett, kevés változás látszik a tanulmányhoz képest, csupán néhány alkatrészt cseréltek hagyományosabb darabokra. Úgy tudni, hogy az értékesítés négy benzines és egy dízelmotorral kezdődik, látatlanban az 1,2-es háromhengeres 75 és 85 lóerős változata kicsit gyengének tűnik egy ekkora autóhoz.

Jobb választás lehet a turbós 1,2-es 105 lóerővel, de még jobb az 1,4-es TSI 122 lóerős változata. Kezdetben az 1,6-os dízel 105 lóerős verziója lesz kapható, a 90 lóerős változat jövőre érkezik. Kézi és duplakuplungos DSG váltóval is rendelhető lesz a Toledo.