Gombnyomásra emeli az elejét és hátulját a McLaren szuperautója

mclaren mp4-12c
Vágólapra másolva!
Megújult a McLaren szuperautója, az MP4-12C, a módosítások egy részéből az eddigi tulajdonosok is profitálnak.
Vágólapra másolva!

Kicsivel több mint egy évvel piaci debütálása után frissül a McLaren MP4-12C, jórészt a vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően. A wokingiak hálásak az észrevételekért, ezért a frissítés bizonyos elemeit ingyen megkapják az autó eddigi vásárlói is.

A 3,8 literes, duplaturbós V8-as motor 600-ról 625 lóerősre erősödik, ehhez igazodva új, gyorsabb programozást kap a hétfokozatú SSG váltó. Százas tempóra 3,1 másodperc alatt gyorsul az autó, ez megegyezik a korábbi adattal, a 200-at egy tizeddel (8,8 mp), a 300-at egy másodperccel (26,5 mp) hamarabb éri el. A végsebesség 3 km/órával, 333-ra emelkedett, a módosításoknak nincs hatása a fogyasztásra (11,7 l) és a szén-dioxid-kibocsátásra (279 g/km).

Programozható módokkal frissül a motorhangot a kabinba továbbító rendszer, az ajtónyitás érintőszenzor helyett kis gombbal történik, de megújult a klíma vezélőpanelje is. Több új szín és alufelni mellett megjelent egy parkolást segítő rendszer, amely gombnyomásra 40 millimétert emel az autó elején, 25-öt a hátulján. Ezt a rendszert utólag nem tudják beépíteni a már eladott autókba. Az egyetlen, külsőt érintő változás az új McLaren-embléma.