460 literes csomagtartóval jön az új Opel Astra szedán

opel astra szedán
Vágólapra másolva!
Már júniusban elkezdődik az új Opel Astra szedán értékesítése. A négyajtós bemutatkozásával teljessé vált a modellcsalád.
Vágólapra másolva!

Az ötajtós, a Sports Tourer kombi és a háromajtós GTC mellett már csak a négyajtós változat hiányzott az Opel Astra kínálatából, de júniusban a szedán értékesítése is elkezdődik. Elegáns hátsó részt kapott az újdonság, kicsit emlékeztet az Insigniára, de ez nem véletlen: az Opel azokra a vevőkre is hajt, akik egyébként a középkategóriából választanának maguknak autót.

Az értékesítés hét motorral indul júniusban, négy benzinessel és három dízellel. A benzinesek teljesítménye 100 és 180 lóerő között alakul, három hatfokozatú automata váltóval is választható. A dízelek (95-130 LE) között két Ecoflex modell is megjelenik, az 1,7-es CDTi 110 és 130 lóerős változata mindössze 3,7 litert fogyaszt 100 kilométerenként. Jövő év elején érkezik az Opel új, 1,6 literes motorcsaládja.

Az Astra szedán 4658 milliméter hosszú, 1814 milliméter széles és 1476 milliméter magas, csomagtartója 90 literrel nagyobb az ötajtósnál, 460 literes. Az üléstámlák ledöntésével 1010 literes raktér alakítható ki. Gazdag opciós listával érkezik a modell, elérhető lesz például a FlexRide adaptív futómű, amely háromféle menetmóddal alkalmazkodik az aktuális útviszonyokhoz. Az árakról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó. A szedán érkezésével az ötajtós változat és a kombi is megújul, elölről azért nem látható a négyajtós, mert az Opel még rejtegeti a változásokat.