Befutott a legerősebb Mercedes-Benz GL

mercedes gl63 amg
Vágólapra másolva!
A már több modellből ismert, 5,5 literes V8-as motorral érkezik a Mercedes-Benz GL63 AMG. Százra 4,9 másodperc alatt gyorsul a hétszemélyes monstrum.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt mutatta be a GL új generációját a Mercedes-Benz, az AMG változatról azonban akkor nem közölt hivatalos adatokat. Most pótolták a hiányosságot a marketingesek, így nem titok többé, hogy a GL63 AMG-be a már több modellből ismert, 5,5 literes V8-as motor került. A blokk teljesítménye 557 lóerő, legnagyobb nyomatéka 760 Nm 2-5000-es fordulatszám között folyamatosan.

Az összkerékhajtású, hétfokozatú AMG Speedshift Plus váltóval szerelt monstrum 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, nem sok olyan hétszemélyes modell akad, ami ezt utána csinálja. A száguldozásnak 250 km/óránál vet véget az elektronika. Alapáron start-stop rendszerrel szerelik a GL63 AMG-t, a gyár által ígért átlagfogyasztás 12,3 liter, 288 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás mellett.

Szintén az alapfelszerelés része az AMG Ride Control sportfutómű, valamint a kanyarstabilitást növelő Active Curve System. A szokásoknak megfelelően sportosabb karosszériával készülő, 21 colos felniken ülő sportmodell értékesítése novemberben kezdődik Európában.