A legjobb Nissan lesz az új Qashqai

nissan hi-cross
Vágólapra másolva!
Méreteit tekintve nem változik jelentősen a jövőre bemutatkozó új Nissan Qashqai, minőségileg viszont nagy ugrást jelent majd felfelé. Az 1,2 literes, benzines turbómotor is bemutatkozik.
Vágólapra másolva!

Elárult néhány részletet a jövőre bemutatkozó új Qashqai-ról a Nissan. Kiderült, hogy a Genfi Autószalonon kiállított Hi-Cross tanulmány nemcsak az új X-Trail kiindulási alapját jelenti, hanem a kompakt crossover következő generációjához is felhasználnak belőle néhány ötletet.

Nagyjából változatlan méretekkel kerül piacra az új generáció, de a japánok a prémium kategória felé szeretnék tolni, ezért jobb minőségű anyagokat használnak az utastérhez. A Nissannak van egy saját belső pontrendszere, amelyen az elkészült autók általános minőségét mérik, ezen a skálán az új Qashqai kerül először a hatpontos kategóriába.

A hírek szerint egy új, 1,2 literes turbós benzinmotorral is kapható lesz az új Qashqai, ennek teljesítménye 114 lóerő (190 Nm). Ezzel a blokkal körülbelül 5,6 literes átlagfogyasztás érhető el, 120 gramm alatti szén-dioxid-kibocsátással.