Felfrissült a Fiat Linea

fiat linea
Vágólapra másolva!
A Punto lépcsőshátú változata már öt éve a piacon van, ezért időszerű volt már egy ráncfelvarrás.
Vágólapra másolva!

Forrás: Fiat

A törökországi gyártású Fiat Lineát 2007 tavaszán kezdte árusítani a Fiat, elsősorban a fejlődő országok (India, Brazília stb.) piacain, de egyes európai országokban is, így például Magyarországon is. A Punto megnyújtott padlólemezére épülő négyajtós tekintélyes tengelytávolságot (2,6 méter) és hosszúságot (4,56 méter) mondhat magáénak, így a kisautós gyökerei ellenére az alsó középkategóriás autókkal is felveszi a versenyt helykínálatban. Nemcsak az utastér mérete, hanem az 500 literes csomagtartó is túlmutat a kiskategória átlagán.

Forrás: Fiat

A mostani ráncfelvarrásnál elsősorban a külsejéhez nyúlt hozzá a Fiat, teljesen áttervezték az orr-részt, új hűtőmaszkot és krómcsíkos lökhárítót kapott a Linea, de a hátsó lökhárító sem úszta meg egy kis krómdísz nélkül. Legkönnyebben arról ismerhető fel a frissített verzió, hogy a rendszámtábla hátul a lökhárítóból a csomagtartóra költözött.

Forrás: Fiat

Belül már a ráncfelvarrás utáni Punto műszerfala fogadja a vezetőt, a jobb anyaghasználat és az új középkonzol jobb ergonómiája egyértelmű előrelépés a korábbi kemény műanyagokhoz és megszokást igénylő kezelhetőséghez képest. Főleg a klímaberendezést és az fedélzeti szórakoztató-elektronikát volt nehézkes kezelni, most ezek új vezérlőpanelt kaptak.

Forrás: Fiat

Törökországban a ráncfelvarrás utáni Lineát háromféle motorral az 1,4-es, 77 lóerős benzinessel, és két dízellel, az 1,25 literes 95 lóerőssel és az 1,6-os, 105 lóerőssel lehet megvásárolni. Elképzelhető, hogy egyes piacokon bevezetik a fejlettebb, elektrohidraulikus szelepvezérlésű 1,4-es Multiair benzinmotorokat is.