Dotcom és Räikkönen együtt száguld a Nürburgringen

Vágólapra másolva!
A kalózoldal letartóztatott tulajdonosa nem csinált titkolt abból, hogy rajong a gyors autókért és a versenyzésért. Az alábbi videóban három méregdrága Mercedesét kergeti meg a Nürburgringen üzlettársa, és Kimi Räikkönen segítségével.
Vágólapra másolva!

Az alábbi videó egy remek példa arra, hogy mi történik akkor, ha egy autókért és videójátékokért rajongó srác nagyjából elkölthetetlen mennyiségű pénzhez jut. Vesz három méregdrága sportautót, egy világbajnok Forma-1-es pilótát és kibéreli a világ leghíresebb és leghosszabb versenypályáját, a németországi Nürburgringet.

A Megaupload fájlmegosztó oldal alapítója természetesen meg is örökítette a száguldozását, ehhez egy százfős stábot, harminc kamerát, két kamerás autót és két helikoptert is igénybe vett. Elmondása szerint egy ilyen videó elkészítése akkor jutott az eszébe, amikor Xbox-on a Need for Speed nevű játékot nyúzta és élőben is reprodukálni akarta a "tökéltetes kört a Nürburgringen". Innen már csak néhány telefon kellett, hogy felkérje Räikkönent és a pályára vitesse három Mercedes Benz AMG CLK DTM típusú sportautóját. Kim Dotcomot január huszadikán tartóztatta le luxusingatlanjában az új-zélandi terrorelhárító csoport a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) közbenjárására. A férfi egy hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd február 22-én óvadék fejében ideiglenesen szabadlábra helyezték. A 38 éves férfit azzal vádolják, hogy a Megaupload aktívan közreműködött kalóz tartalmak megosztásában, és szerzőijog-sértések ezreiben bűnrészes.