Veteránok lepték el a főváros környékét - Oldtimer Sokadalom 2012

Vágólapra másolva!
Nem baj, ha még nincs kész, rozsdás, vagy kopott, az sem, ha nem teljesen eredeti, csak öreg és működőképes legyen. Minden hobbiautónak ott a helye az idén is megrendezett Sokadalom forgatagában. A guruló Oldtimer Expón mi is részt vettünk és megcsodáltuk a hazai veterános élet remekműveit a Velorextől a Rolls-Royce-ig.
Vágólapra másolva!

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Nem számít a típus, a kor vagy az állapot, csak a szenvedély és az autós múlt ápolása
(Még több fotó a Sokadalomról a galériában. Kattintson a képre!)

Minden évben az Oldtimer Expo szombati napján tartja a veterános közösség a Sokadalom névre keresztelt felvonulást, melynek első gyülekező pontja idén egy biatorbágyi bevásárlóközpont parkolójában volt. A nagyszabású találkozóra mindenkinek szólt a meghívó, akinek bármilyen klasszikus autó vagy motor forgalmija lapult a zsebében. Nem számít a típus, a kor vagy az állapot sem, a lényeg, hogy látszódjon, hogy milyen sokan ápolják az autós múltat.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Szinte lépni sem lehetett a több száz veterán autótól és motortól

A bárki számára szabadon figyelemmel kísérhető programra azok is hivatalosak voltak, akik éppen csak nézegetni szeretik az öreg vasakat. A vegyes veterános találkozó remek alkalom arra, hogy aki saját gépre vágyik, kedvet kapjon valamelyik márkához vagy típushoz, mert, ha elmegy a Sokadalomra, csak kapkodhatja a fejét, amerre csak néz, csupa klasszikus gépet láthat a felújítandó régiségektől a minősített veteránokig.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
A Magyar Veterán Opel Klub kötelékében vettünk részt a felvonuláson

Idén a Magyarországi Bogarasok Klubja, a Mini Club Hungary és a Trabant Wartburg Klub volt a főszervező, ezért autóik saját kis szigeteket kaptak. Mégsem vált márkatalálkozóvá a nagyszerű buli, mert a megjelent közel ezer autó és motor között szinte minden típus ott volt, ami valaha hazánkban futott, még olyanok is, melyek csak a mozivásznon gurultak, például egy DeLorean DMC-12-es.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Ismét elfoglalták a pesti alsó rakpart Drávai utcai végét az öreg hobbiautók

Már csak azért is érdemes az Oldtimer Expóra menet legalább a pesti alsó rakpart Dráva utcai végét útba ejteni, mert ha éppen nem mozgásban, de természetes közegükben, az utcán lehet megcsodálni a szeretettel gondozott csodákat. Egy kis szerencsével még a hangjukat is lehet hallani és beszélgetni is lehet a tulajdonosokkal. Annak sem kell egy évet várnia, aki idén nem látta gurulni a veteránokat, mert a május 1-jére időzített Velodrom Millenáris hasonlóan izgalmasnak ígérkezik.