Michelisz indulhat az élről a szlovák futamon

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a legjobb időt érte el a szombati edzéseken, így a pole pozícióból vághat neki a Túraautó-világbajnokság vasárnapi első futamának a Slovakia Ringen. A Zengő Motorsport másik magyar pilótája, Wéber Gábor csak a 20. rajtkockát tudta megszerezni.
Vágólapra másolva!

Michelisz teljesítménye azért is bravúros, mert ez a WTCC történetének első magyar pole-ja. Ugyan a fordított rajtrács szabály miatt már indulhatott az élről a magyar pilóta, de az edzésen megszerzett legjobb idővel csak most először.

A Zengő Motorsport beszámolója szerint már az első kvalifikációs szakaszban látszódott, hogy remek formában van Michelisz, ugyanis az első mért kör is meghozta az első helyet, de ekkor még csak a továbbjutás volt fontos. A második versenyen az új szabályoknak megfelelően fordul az első tíz versenyző, így Norbi a 10. helyről várhatja a zöld jelzést Wéber balszerencséjére egy tiszta, gyors kört sem tudott megtenni. Először Tarquini "ugrott be elé" váratlanul, majd egy mérlegelés, és egy piros zászló rontotta el az edzését.

Forrás: fiawtcc.com