Elfogytak a félmilliárdos Aston Martinok

aston martin one-77
Vágólapra másolva!
Hivatalos: elfogyott mind a 77 példány az Aston Martin valaha volt leggyorsabb, legerősebb, és legdrágább autójából, a One-77-ből.
Vágólapra másolva!

Forrás: Aston Martin

A többi Aston Martintól főleg a feltűnő oldalsó légbeömlőiről megkülönböztethető One-77-et három éve mutatták be, de az első kiszállítások csak másfél éve kezdődtek el, az utolsó példány a napokban talált gazdára. A TopGear információi szerint egy autóért 1,2 millió fontot (azaz 440 millió forintot) kért az Aston Martin, azonban a vevőket még ez sem riasztotta el. Állítólag olyan vásárló is volt, aki nem kevesebb mint 17,7 dollárt fizetett tíz darab One-77-ért, természetesen mindegyiket egyedi belsővel rendelte meg.

Forrás: Aston Martin

Nem csoda, hogy az összes példány elkelt az autóból, a One-77 ugyanis kiemelkedő tudású autó még az brit sportkocsigyártó palettáján is. 7,3 literes V12-es szívómotorja például 750-et tud lóerőből és Nm-ből is, erőből tehát nincs hiány. Mivel a karosszéria alumíniumból, a váz pedig szénszálas műanyagból készül, az autó tömege sem nagy, épp, hogy meghaladja az 1600 kilogrammot.

Forrás: Aston Martin

A One-77 3,7 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órára, a végsebességét egy hivatalos teszten 354 km/órában állapították meg.