Nissan Juke ellenféllel támad a Peugeot

Peugeot Urban Crossover Concept 2012
Vágólapra másolva!
Tanulmányként már bemutatkozott a 208-as szabadidő-autó változata, amely egyelőre az Urban Crossover Concept nevet kapta, de hamarosan 2008-asként kerül a világ autószalonjaiba.
Vágólapra másolva!

Forrás: Peugeot

Mindent beleadott a 208-as fejlesztésébe a Peugeot, a kisautó eladásait pedig tovább erősítené a szabadidő-autó változattal. Világszerte egyre nagyobb az igény a SUV-okra, az emberek azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy tankokkal közlekedjenek, ezért az egyre kisebb modelleket keresik. A Nissan Juke már nagyot robbantott ebben a viszonylag még kiaknázatlan szegmensben, hamarosan a Ford Fiesta terepes változata is elkészül, így a Peugeot sem akar kimaradni a jóból.

Forrás: Peugeot

A Pekingi Autószalonon már be is mutattak egy Urban Crossover Concept nevű tanulmányautót, amely a szokásos díszítések alatt szinte már a szériaváltozat. A párizsi, sanghaji és sao paolói tervezőcsapat közös munkájából született koncepció az 508-assal elkezdett formavilág, valamint a 208-as karakterének továbbfejlesztése. A gyáriak szerint az újdonság egyesíti egy limuzin kifinomultságát egy SUV marconaságával. A 4,14 m hosszú és 1,74 m széles, a kategóriában szokatlanul tágas utasteret kínáló újdonság várhatóan 2008 néven jön és igazi világautó lesz.