Vágólapra másolva!
Kint felejtett táblákat, értelmetlen közúti korlátozásokat, elavult szabályokat és csak traffipaxozást szolgáló sebességkorlátozásokat szeretne felszámolni egy autós újságírókból álló egyesület.
Vágólapra másolva!

Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület néven bejegyzett civil szervezet tevékenysége abból áll, hogy fogadja az ország területéről érkező, közlekedés-szabályozási hibákról szóló állampolgári bejelentéseket, továbbítja azokat a kompetens hivatalnak, önkormányzatnak, vállalatnak, és egy öszvér makacsságával zaklatja újra, újra és újra ezeket az intézményeket, amíg a hibát ki nem javítják, a felesleges táblát le nem szerelik, a rossz jogszabályt meg nem változtatják - olvasható az egyesület keddi közleményében.

Az nonprofit egyesület létrehozott egy weboldalt is, ahol nyomon követhető a konkrét bejelentések és általános ügyek alakulása. A közleményük szerint eddig egy 40-es táblát sikerült likvidálniuk, ígéretük van 4-5 rosszul táblázott vagy felfestett helyszín rendezésére, választ várnak további féltucat ügyben, és "állóháborúba bonyolódtak" egy, a 6-os utat lassító 60-as tábla ügyében. Az egyesület első nyilvános megmozdulása április 24-én történt, amely során megkoszorúzták a Magyar Közlekedés-szabályozás Hülyeségének Emlékművét, a nem létező sínt óvó vasúti átjárót az 1-es főúton.

Forrás: Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület