Hétüléses egyterűt faragott a Swiftből a Suzuki

suzuki ertiga
Vágólapra másolva!
Indiában hivatalosan is bemutatkozott a Suzuki új hétüléses egyterűje, az Ertiga. A Swift meghosszabbított padlólemezére épülő modellt LUV-ként (Life Utility Vehicle) dobják piacra.
Vágólapra másolva!

India első, kategóriateremtő LUV-ja (Life Utility Vehicle) lesz az elsőként az országban piacra kerülő Maruti Suzuki Ertiga, amely egy hétüléses, kompakt egyterű. Alapjait - a hivatalos sajtóanyag szerint - a Swift meghosszabbított padlólemeze adja, a tengelytáv 2740 milliméteresre nyúlt. Az Ertiga teljes hosszúsága 4265, szélessége 1695 milliméter, a második üléssor 240 milliméteres sínen tologatható.

Hétüléses üzemmódban 135, a másik végletet adó kétüléses konfigurációban 735 literes az autó csomagtartója, hatféle felszereltségi szinttel és hét külső színben lesz elérhető. Ebben a modellben mutatkozik be a Suzuki új, 1,4 literes benzinmotorja, amely 95 lóerős (130 Nm), de kapható lesz a Fiat-féle 90 lóerős (200 Nm), 1,3-as turbódízellel is. A váltó ötfokozatú kézi.

Elsősorban az indiai piac igényeit figyelembe véve fejlesztette az Ertigát a Suzuki, de hamarosan további délkelet-ázsiai országokban is piacra kerül. Európai exportról egyelőre nincs szó.