Elbukta az árverést Angela Merkel régi Golfja

Angela Merkel VW Golf
Vágólapra másolva!
Első próbálkozásra nem sikerült elárverezni Angela Merkel német kancellár első nyugati kocsiját, egy 22 éves VW Golfot. Gyanúsan magas vételi ajánlat miatt az értékesítést szervező eBay az aukció lejárta előtt 25 perccel leállította a licitet.
Vágólapra másolva!

A Bild című lap beszámolója szerint a 22 éves, érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkező kocsiért csillagászati összegeket, 130 ezer euró (38 millió forint) körüli vételárat ajánlottak, ami felkeltette az aukciós portál gyanúját.

Érdeklődtek a licitálóknál, hogy komolyan gondolják-e az ajánlatukat. Kiderült, hogy szórakozásból hajtották fel a kocsi árát, fizetni pedig egyikük sem akar. Az eBay ezért kivette kínálatából a háromajtós fehér Golfot.

Az aukciót hamarosan újra elindítják, de szigorítanak a szabályokon; aki ajánlatot akar tenni, annak a személyi igazolványának másolatát is el kell juttatnia a céghez. A VW jelenlegi tulajdonosa 2011-ben vette meg a balesetben törött, 190 ezer kilométert futott autót.

A férfi azt követően döntött úgy, hogy megvásárolja a Golfot, hogy belepillantott a jármű forgalmijába és meglátta Angela Merkel nevét. A kancellár 1990-től öt éven át furikázott első nyugati gyártmányú kocsijával, majd férje, Joachim Sauer vette át a kocsit.

A nyugaton született, de Kelet-Németországban felnőtt kereszténydemokrata politikus neve éveken át rosszul szerepelt a forgalmiban, amelyben Merkel leánykori nevét Kassnerként tüntették fel, pedig egy s-sel írja nevét. Az eBay-en már kelt el német nagyság régi autója, 2005-ben csaknem 190 ezer euróért talált gazdára az a VW Golf, amelyet egykor XVI. Benedek pápa használt.