Szebb és olcsóbb lesz a Nissan Leaf új generációja

Vágólapra másolva!
Ugyan tavaly Év autójának választották Európában, a piacon nem aratott átütő sikert az elektromos Nissan Leaf. Az új generációt áttervezik és ára is kedvezőbb lesz.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan

Az európai és a Világ Év Autója-címet is bezsebelte tavaly a Nissan Leaf, a japán gyártó azonban az elismerések ellenére sem kereste magát halálra az elektromos autóval. Sok kritikát kapott a Leaf szokatlan formája és magas ára miatt is, a Nissan a következő generációra kijavítja a legfontosabb hibákat.

Az európai részleg műszaki vezetője, Colin Lawther megerősítette az Automotive Newsnak, hogy az autó formatervét az európai ízlés szerint finomítják az új generációra. Jóval olcsóbb is lesz a Leaf, mert a gyártást Japánból a sunderlandi üzembe költöztetik át. Pontosan még nem számolta ki a Nissan, hogy mennyivel csökken az elektromos modell ára, de Lawther szerint a nagy-britanniai gyártással a költségek harmadát lehet megtakarítani.

Várható néhány műszaki módosítás is, ezeknek köszönhetően nő a Leaf hatótávolsága, az átdolgozott hajtáslánc pedig finomabb gyorsulási érzetet biztosít.