Tesztpályát vett magának a Porsche

Vágólapra másolva!
A Porsche Engineering megvásárolta a híres nardói tesztközpontot. Májustól a németek irányítják az intézményt, de továbbra is elérhető lesz minden autóipari ügyfél számára.
Vágólapra másolva!

A Dél-Olaszországban található nardói tesztközpontot közvetlenül előző tulajdonosától, a Prototipo SpA-tól vásárolta meg a Porsche Engineering, májustól már a németek felelősek a tesztek időbeosztásáért. A Porsche ígérete szerint optimalizálja a tesztlehetőségeket és továbbra is elérhetővé teszi az ügyfelek számára, természetesen az autóipar minden - fizető - szereplőjének is.

Az olasz csizma sarkán található nardói központ több mint 700 hektáron terül el, egy 6,2 kilométeres, a vezethetőségre koncenctráló rövid és egy 12,5 kilométer hosszú oválpályát is magában foglal. Minden igényt kielégítő a központ felszerelése, különböző útfelületek és változó időjárási körülmények szimulálása is lehetséges. Hála a kellemes dél-olasz klímának, a pályák gyakorlatilag éjjel-nappal, egész évben használhatók.

A Porsche közleménye szerint a nardói pálya jól kiegészíti a Weissachban található tesztközpont lehetőségeit, a centrum megszerzése része a Strategy 2018 néven futó programnak.