Kínában debütál a 420 lóerős Porsche Cayenne GTS

Vágólapra másolva!
Új modellt szúr be a Cayenne S és a Cayenne Turbo közé a Porsche. A GTS jelű kivitel 420 lóerős, a Cayenne S-nél 24 milliméterrel közelebb ül az aszfalthoz.
Vágólapra másolva!

A Pekingi Autószalonon mutatja be a Porsche a Cayenne legújabb kivitelét, amely a GTS jelölést kapta. Azoknak szánják a szabadidő-autót, akiknek sok a Turbo változat, de az S-nél nagyobb teljesítményre és sportosabb vezethetőségre vágynak.

A Cayenne GTS a Cayenne S 4,8 literes, V8-as motorjának módosított változatát kapta, 400 helyett 420 lóerős. Nyolcfokozatú Tip-tronic S automata váltó kapcsolódik a blokkhoz, a takarékoskodásról start-stop rendszer gondoskodik. 100 km/órás tempóra 5,7 másodperc alatt gyorsul a Cayenne, a 160-at 13,3 másodperc alatt éri el. A SUV végsebessége 261 km/óra, a gyári átlagfogyasztás nehezen hihető 10,7 liter száz kilométerenként.

A GTS-hez alapáron jár a Porsche Active Suspension Management névre keresztelt adaptív futóműve, a Cayenne S-hez képest a hasmagasságot 24 milliméterrel csökkentették. A GTS front része megegyezik a Turbo kivitelével, az európai értékesítés nyáron kezdődik.