Kupéból kabrió lesz a Jaguar kis sportkocsija

jaguar f-type
Vágólapra másolva!
A New Yorki Autószalonon jelentette be a Jaguar, hogy F-Type néven mutatja be új sportkocsiját. Az autó a tavaly debütált C-X16 tanulmány továbbfejlesztett változata.
Vágólapra másolva!

Tavaly a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be koncepció formájában a Jaguar új, kisméretű sportkocsija, amely a C-X16 nevet kapta. Az idei New York-i kiállításra már egy szériaközeli, gondosan álcázott tanulmányt vitt a Jaguar, az autó már biztosan F-Type néven kerül piacra.

A Jaguar globális márkaigazgatója, Adrian Hallmark szerint a C-X16 fogadtatása annyira pozitív volt, hogy arra reagálva felgyorsították a fejlesztéseket. Még idén bemutatkozik a végleges modell, amely az eredeti koncepcióhoz képest több ponton változott.

Ilyen változás például, hogy míg a C-X16 kupé karosszériával készült, az F-Type kétüléses kabrió lesz, teljesen alumíniumból készítve. Nem hibridként, hanem többféle benzinmotorral lesz kapható a roadster, a Jaguar részleteket nem közölt, de egy új motorcsaládról van szó. A pontos specifikációk várhatóan a Párizsi Autószalonon derülnek ki.