Vége a sablonarcúságnak az Audinál

audi crosslane coupe
Vágólapra másolva!
A jövőben nem egy kaptafára készülnek az Audik. Nagyobb különbségek lesznek az egyes modellek között.
Vágólapra másolva!

Az Audit sok kritika éri amiatt, hogy autóit nehéz felismerni, rengeteg a közös elem a formatervekben. A Volkswagen prémiummárkájánál úgy érzik, kezdeni kell ezzel a helyzettel valamit, úgyhogy a közeljövőben irányváltás lesz.

Az új stratégiát úgy határozta meg az Audi, hogy "valami újra" fókuszál, "a hagyományokkal nem szakítva." Nem tudjuk pontosan, hogy ez mit jelent, Wolfgang Egger formatervezési igazgató mindenesetre azt ígéri, hogy az eddiginél nagyobb különbségek lesznek az egyes modellek megjelenésében.


A Crosslane Coupe (Q2) szériaváltozatával kezdődhet az irányváltás

Különösen az A, Q és R szériákat különítik el egymástól, első lépésben a szabadidő-autók kapnak önálló megjelenést. A single frame hűtőrács lépésről lépésre háromdimenziósabbá válik majd, sőt az Audi azt is ígéri, hogy a jövőben már a belső tér kialakításáról is egyértelműen felismerhetők lesznek a különböző modellek.

Jól fut a szekér

Az Audi nem érzi a válságot, októberben 123 600 gépkocsit értékesített világszerte, 13,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az év első tíz hónapjában 12,9 százalékkal 1,22 millióra nőtt az értékesített gépkocsik száma. Kínában közel 36 ezer gépkocsit adtak el, ez 29,5 százalékkal több, mint tavaly októberben, és már az év első tíz hónapjában elérték a tavalyi egész év forgalmát. Nőtt az Audi értékesítése az autópiaci válsággal küszködő Európában is. A kontinens országaiban 4,2 százalékkal emelkedtek az eladások, ezen belül Oroszországban 57 százalékkal (2900 darabra), az Egyesült Királyságban 9,8 százalékkal (9100-ra) és Németországban 5,1 százalékkal (23 450-ra).