Sébastien Loeb megszerezte kilencedik világbajnoki címét

loeb
Vágólapra másolva!
A Citroën versenyzője megnyerte a Francia Ralit, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a világbajnoki pontversenyben két versennyel a szezon vége előtt.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

A Francia Rali megnyerésével Sébastien Loeb/Daniel Elena kettős a kilencedik világbajnoki címét szerezte meg. Csapatuk, a Citroën pedig nyolcadik alkalommal nyerte meg a konstruktőrök világbajnokságát. Valószínűleg ez Loeb utolsó világbajnoki címe, mert két hete bejelentette, hogy jövőre már csak pár futamon áll rajthoz, 2014-től pedig valószínűleg a Túraautó Világbajnokságon (WTCC) folytatja a versenyzést. Loeb idei nyolcadik győzelme pályafutása 75. sikere is egyben.

Forrás: AFP

A Loeb szülőhelyéhez közel, Elzászban rendezett versenyen a fordos Jari-Matti Latvala lett a második, és a kilencszeres világbajnok csapattársa, Mikko Hirvonen a harmadik. Egyikük sem számít aszfaltmenőnek, ezért számukra is nagy siker, hogy dobogóra állhatnak. Latvala egészen szombat reggelig még szorongatta Loeböt, de aztán egy hiba miatt időt vesztett és lemaradt. Hirvonent a másik Forddal Petter Solberg üldözte egészen szombatig, amikor a norvég versenyző lesodródott az útról és kidöntött egy villanyoszlopot. A Citroën Junior csapatában versenyző belga Thierry Neuville lett a negyedik, a belga pályafutása legjobb eredményét érte el.