Négymilliótól indul a kávéfőzős Fiat ára

fiat 500l
Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdődik a Fiat 500L hazai forgalmazása, az alapmodell ára 95 lóerős motorral és légkondicionálóval 3,99 millió forint.
Vágólapra másolva!

Forrás: Fiat
A leghíresebb hazai celebhölgyekkel mutatták be az 500L-t itthon egy divatbemutatón

A Fiat 500 stílusjegyeivel rendelkező kis egyterű a gyártója szerint alternatívát jelent a hagyományos kisautókkal és alsó-középkategóriás modellekkel szemben, fő vetélytársa az Opel Meriva és a Citroën C3 Picasso mellett a Mini Countyman lesz. Nemrég már kipróbálhattuk az autót, a tapasztalatainkról itt olvashatnak. A 3,99 milliós alapmodellben a központi záron, a manuális klímán, a hat légzsákon és az ESP-n kívül nem sok minden lesz, a rádióért is külön kell fizetni.

Fotó: Szabó Balázs [origo]
Kattintson a képre a gyári fotók galériájához!

A Fiat 500L 4,15 méter hosszú, csak centiméterrel hosszabb a Fiat Puntónál, de belül jóval tágasabb: öt felnőtt utas is elfér benne, de a csomagoknak is közel 400 literes helyet kínál. A hátsó ülések minden változatban hosszirányban eltolhatók, és egyenként lehajthatók, ha pedig előredöntik őket, sík csomagtérpadlót lehet kapni. Az első utasülést és egy hátsó ülést elfektetve pedig akár 2,4 méter hosszú tárgyak is szállíthatók.

Forrás: Fiat
Belül jóval tágasabb és variálhatóbb, mint a sima 500-as vagy akár a Punto

A Fiat 500L bevezetésekor háromféle motorral rendelhető meg. A két benzinmotor (105 lóerős 0,9 literes kéthengeres turbómotor és 95 lóerős szívó 1,4-es) mellett egy 85 lóerős 1,3-as dízel is elérhető, 2013 elejétől lesz még 105 lóerős 1,6-os dízel és később egy 165 lóerős 1,4-es benzines turbó is. A modell világújdonsága a feláras, beépített kávéfőzőgép, amelyet a Lavazzával közösen fejlesztettek ki. A Fiat 500L a szerbiai Kragujevácban működő üzemben készül.