Veszélyesek a Baby on board matricák

Vágólapra másolva!
Egy angol felmérés szerint a gyerek szállítására figyelmeztető jelzések korlátozzák a kilátást, ráadásul minden második ilyen matrica kamu.
Vágólapra másolva!

Rendszerint azért ragasztják ki az autósok a Baby on board (Gyerek az autóban) feliratú matricát a hátsó ablakba, hogy jobban vigyázzanak rájuk a többiek. Ha ez mégsem sikerülne, a jelölés láttán a mentősök is fokozott figyelemmel járnak el. Csakhogy az angol Confused.com felmérésében megkérdezettek 46 százaléka szerint maga a matrica is balesetveszélyes, mert korlátozza a kilátást hátrafelé, és torzítja a belső visszapillantó képét.

Még merészebb a kutatók azon feltételezése, amely szerint húszból egy karambol egyenesen a matrica miatt következik be. Igaz, hogy az új autóknál egyre nehezebb a kilátás hátrafelé, de sehol sincs megírva, hogy a matricát az üvegre kellene ragasztani, nem pedig valamelyik lemezfelületre. A válaszadók közel fele ugyanakkor elismerte: attól függetlenül helyezett el Baby on board feliratot, hogy utazik-e rendszeresen gyerek a kocsiban.