Bemutatkozott a Mini Countryman kupé

mini paceman
Vágólapra másolva!
Elkészült a Countryman háromajtós változatával a Mini. A Paceman a Párizsi Autószalonon debütál.
Vágólapra másolva!

Az első tanulmánnyal már a 2011-es Detroiti Autószalonon jelezte a Mini, hogy kupét készít a Countryman crossoverből, a háromajtós Paceman szériaváltozata Párizsban áll a nagyközönség elé. Oldalnézetből határozottan mutatósnak tűnik az újdonság, amely 24 milliméterrel rövidebb a Countrymannél.

A tetővonal 31 milliméterrel alacsonyabban húzódik, a hasmagasságot 10 milliméterrel csökkentették. Az A oszlopig egyezik a Countrymannel a Paceman, innentől viszont teljesen máshogy húzták a vonalakat, még a hátsó lámpákat is átrajzolták a dizájnerek. Szigorúan négyüléses a kabin kialakítása, a csomagtartó 330 literes a Countryman 350 literjével szemben.

A megjelenéshez illő sportosabb vezetési élmény kedvéért - a Countrymanhez képest - feszesebbre hangolták a felfüggesztéseket, Európában két benzines és két dízelmotorral indul az értékesítés. A Cooper Paceman 1,6 literes turbós benzinese 122 lóerős, a Cooper S Pacemanbe 184 lóerővel kerül a motor. A Cooper D Paceman 1,6-os dízele 112 lóerős, a Cooper SD Pacemanbe 143 lóerős kétliteres motort szerelnek. Minden modell hatfokozatú kézi váltót kap, a hatfokozatú automata opciós. Alapáron csak a Cooper S Paceman kap összkerékhajtást, de mindegyik verzióhoz rendelhető.