Megéri várni a tankolással

Vágólapra másolva!
A benzin ára 6-7, a gázolajé 2-3 forinttal lehet olcsóbb a héten, köszönhetően a forint erősödésének.
Vágólapra másolva!

Jó esély van arra, hogy a héten érezhető mértékben csökkenjen az üzemanyagár.

A dollárban mért benzin- és gázolajár a héten alig változott, azonban a forint erősödött a dollárral szemben. A forint felértékelődése nemzetközi tényekkel magyarázató: a német alkotmánybíróság szabad utat engedett az európai válságkezelő alap felállításának, valamint az amerikai jegybank monetáris élénkítést jelentett be, ezzel nőtt a befektetők kockázati étvágya, amiből a forint is profitálni tudott.

Mindezek eredőjeként a benzin forintban mért ára több mint 4 százalékkal esett a Portfólió.hu beszámolója szerint, a gázolaj ára pedig másfél százalékkal került lejjebb.

Ezek alapján azt valószínűsíti a gazdasági portál, hogy szerdán jelentősen, akár 6-7 forinttal is olcsóbbá válhat a benzin, a gázolajnál pedig 2-3 forintos áresés néz ki.

Az üzemanyag egyébként ezen a héten emelkedett nagyot, így a jövő héten ez korrigálódna. A benzin árát 8, a dízelét 4 forinttal emelte a Mol.

A benzin literjét a kutaknál átlagosan közel 450 forintért adják, a gázolajat pedig átlagosan 444 forintért mérik. Mindkét üzemanyagfajtánál már csak pár forintra vagyunk a történelmi rekordtól.