Levehető tetős kupéval villantott jövőképet az Audi

audi crosslane coupe
Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon bemutatott Crosslane Coupe az Audi szabadidő-autós jövőképét mutatja be. A Q2 közvetlen előzetesének tekinthető.
Vágólapra másolva!

Látványos párizsi tanulmánnyal mutatott ízelítőt leendő szabadidő-autóinak formavilágáról az Audi. A Crosslane Coupe a Q2 közvetlen előzetesének tekinthető, bár a sorozatgyártásig még a részletek erőteljes finomítása várható. A tető például biztosan nem lesz levehető, de valószínűleg a formák sem lesznek ennyire szögletesek.

A tanulmány konnektoros, többféle üzemmódban működtethető hibrid hajtásláncot kapott, egy háromhengeres, 1,5 literes turbómotort kapcsoltak össze két elektromotorral. Addig bűvészkedtek a számokkal a mérnökök, amíg kihozták, hogy az autó átlagfogyasztása 1,1 liter száz kilométerenként, szén-dioxid-kibocsátása pedig 26 g/km. Elektromos hajtással 130 km/órás csúcstempó érhető el, 55 alatt a benzinmotor csak a 17,4 kWh-s akkumulátor újratöltésére szolgál.

Térhálós, alumíniumból, illetve karbon- és üvegszálakkal erősített műanyagból készült vázra épült az autó, üresen 1390 kilogramm a tömege. 177 lóerős összteljesítménye 9,8 másodperces százas sprinthez elegendő elektromos üzemmódban, hibridként ugyanez az adat 8,6 másodpercre módosul. Tisztán elektromos hajtással 86 kilométer a Crosslane Coupe hatótávolsága. A tanulmány 4,21 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,51 méter magas, tengelytávolsága 2,56 méter.