Lebuktak az új Daciák

Vágólapra másolva!
Egy német magazin már kiszivárogtatta az új Logan és Sandero képeit, mindkettő még idén megérkezik a kereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

2012 igen fontos év a Dacia történetében. Idén már bemutattak két egyterűt, a Lodgyt és a Dokkert, utóbbiból haszonjármű-változat is léteik. De nem állnak le a románok, még idén megékezik a vadonatúj Sandero és Logan is. Előbbi négy, utóbbi már nyolc éves, de mivel azonos technikára épültek (a Renault Clio II módosított padlólemezére), már igencsak megértek a modellváltásra.

A német Auto Bild szivárogtatta ki elsőként az új Daciák képeit. Információik szerint először a Sandero érkezik majd, premierjét az őszi Párizsi Autószalonon tartják. Egyelőre csak annyit lehet tudni a kocsiról, hogy új padlólemezre épül, amelynek hosszabb lesz a tengelytávja, így valószínűleg az utastér is tágasabbá válik. Kétféle 1,5 literes Renault dízellel (75 és 90 lóerővel), valamint háromféle Renault benzinmotorral (75-115 lóerőig) lesz kapható a ferdehátú modell, a legerősebb motor valószínűleg az az 1,2 literes benzines turbó lesz, ami már a Lodgy-hoz is kapható.

A Sanderóhoz hasonlóan a vele azonos technikát használó vadonatúj Logan is megjelenik még 2012-ben a kereskedésekben. A négyajtós szedán hossza 429-ről 440 centiméterre nő, így valószínűleg a hátsó lábtér és a csomagtartó is bővülni fog. Németországban a Sandero átszámítva kétmillió, a Logan 2,4 millió forintos alapáron kerül majd forgalomba.