Kiszáll a Chevrolet a WTCC-ből

wtcc
Vágólapra másolva!
Az utóbbi két évben és idén egyeduralkodó Chevrolet bejelentette, hogy év végén befejezi szereplését a túraautó-világbajnokságban. A sorozatot irányító Marcello Lotti nem aggódik a WTCC sorsa miatt.
Vágólapra másolva!

A Chevrolet hivatalosan bejelentette, hogy nyolc év után befejezi szereplését a túraautó-világbajnokságban. A WTCC-s program felfüggesztéséről szóló döntés a motorsport- és marketingtevékenységek stratégiai felülvizsgálata után született meg, ami lényegében azt jelenti, hogy az utóbbi évek sikerei ellenére sem hozott sok hasznot a szereplés.

A Chevrolet 2005-ben csatlakozott a Michelisz Norbertet is soraiban tudó WTCC mezőnyéhez, 2010-ben és 2011-ben is megnyerte az egyéni és konstruktőri címet, idén minden bizonnyal összejön a triplázás. Eddig 59 futamgyőzelmet szerzett az amerikai márka, az idei bajnokságot a tavalyi győztes Yvan Muller vezeti.

Forrás: WTCC
Forrás: WTCC

A Chevrolet azért közölte év közepén a döntést, hogy pilótái (Muller, Robert Huff, Alain Menu) és a csapat partnerei időben el tudják kezdeni a helyezkedést a következő szezonra. Jelenleg a Chevrolet az egyetlen, teljes programot futtató gyári konstruktőr a mezőnyben. "Természetesen vegyes érzésekkel hoztuk meg ezt a döntést" - mondta Eric Neve, a Chevrolet motorsport-igazgatója. "Nagyszerű utazás volt, büszkék vagyunk a sikereinkre. Mostantól a szezon hátralévő részére és a harmadik bajnoki cím megszerzésére koncentrálunk."

A WTCC-t irányító Marcello Lotti nem tart összeomlástól a Chevrolet távozása miatt, szerinte ez része a motorsportnak. "Ilyen az élet, konstruktőrök jönnek és mennek" - kommentálta a helyzetet Lotti. "Ez minden sorozatban megtörténik. Búcsút intünk a Chevrolet-nek, egyúttal üdvözöljük az érkező Hondát, és még további autógyártókkal is tárgyalásban állunk."