Férfiparkolóhelyekkel kaszálhat a német város

férfi parkoló
Vágólapra másolva!
Remek reklám lett a férfiak számára elkülönített parkolóhelyek létrehozása Tribergnek: a német város polgármestere azokat a helyeket, amelyekre nehéz beállni autóval, férfiak számára jelöltette ki.
Vágólapra másolva!

Mindössze két ilyen helyről van szó a város új, 220 férőhelyes parkolójában. Emellett az 57 éves Gallus Strobel polgármester 10 női helyet is kijelöltetett, amelyek jól megvilágítottak, épületek bejárataihoz közelebb esők. "A férfiak kicsit jobbak parkolásból, de természetesen vannak kiválóan vezető nők is! Nekik örülünk a legjobban!" - idézte a brit Metro újság Strobelt.

Sokan szexistának kiáltották ki a fekete-erdei város első emberét, a reakciók többsége - férfiaktól származók - azonban üdvözölte az újítást, mármint hogy kifejezetten férfiak számára fenntartott parkolóhelyek születtek a világon feltehetően elsőként. Nőiek ugyanis már eddig is akadtak, Németországban sok város a nők biztonsága végett hozott létre hasonlót.

A mindössze két férfiparkolóhely mindenesetre hatalmas sajtóvisszhangot keltett, és az ötezer lelkes városka - amely eddig legfeljebb környékének vízeséseiről és más természeti szépségeiről volt ismert - komoly publicitást kapott. Nem kizárt, hogy a két parkolóhely még idegenforgalmán is lendít. Kialakulhat a tribergi autós turizmus, mivel biztos akadnak olyanok, akik kihívásnak érzik, hogy próbára tegyék magukat: be tudnak-e parkolni a betonszegélyek miatt nehéznek mondott két helyre.