Praktikus román dokkmunkás: Dacia Dokker

dacia dokker
Vágólapra másolva!
A tolóajtókkal szerelt Dacia a Renault Kangoo-ból készült, de olcsóbb lesz nála.
Vágólapra másolva!

Forrás: Dacia

Áru- és személyszállító verziója is lesz a legújabb Dacia modellnek, amely nevét a dokkmunkásokról kapta. Műszakailag megegyezik a Renault Kangoo-val és testvérmodelljével, a Mercedes Citannal. Hogy könnyen meg lehessen különböztetni őket, a Dokker orr-része a Lodgy buszlimuzinra hasonlít, azzal ellentétben viszont a két oldalára egy-egy tolóajtókat kapott.

Forrás: Dacia

Májusban még csak fotókat tudtunk mutatni az autóról, most azonban a részletek is kiderültek. A 4,36 m hosszú, 1,75 méter széles, és 1,81 méter magas Dokker négyféle motorral lesz kapható nyár végétől.

Forrás: Dacia

Várhatóan a két 1,5-ös turbódízel (75 és 90 lóerő) lesz a legnépszerűbb a 4,5 literes átlagfogyasztásuk miatt, de ezek mellett két benzines is választható lesz. Az alapmotorként kínált régi 1,6-os szívómotor 85, az új 1,2-es turbómotor 115 lóerős teljesítményű.

Forrás: Dacia

A marokkói gyártású Dokker ötüléses, üvegezett ajtajú személyszállítóként és kétüléses áruszállítóként (Dokker Van) kerül forgalomba. Utóbbinak akár 3,3 köbméteres is lehet a raktere, ha a lehajtható első utasülést is megrendelik hozzá.

Forrás: Dacia

A gazdagabban felszerelt változatokba érintőképernyős navigációs rendszert, kéttónusú műszerfalat és krómdíszeket is lehet rendelni, az alapváltozatok azonban várhatóan eléggé egyszerű kivitelűek lesznek.