Ráncfelvarráson esett át a Suzuki Splash

suzuki splash
Vágólapra másolva!
A Suzuki Japánban már bemutatta a miniautó modellfrissítés utáni változatát. Szinte csak a külső változik.
Vágólapra másolva!

Forrás: Suzuki

Tavaly tavasszal már kapott egy kisebb frissítést az Esztergomban készülő Spash, azonban az kívülről észrevehetetlen volt, mivel csak a régi 86 lóerős 1,2-es motort cserélték le az új Swift változó szelepvezérlésű, 94 lóerős 1,2-esére. Erre azért volt szükség, mert a K12B kódnevű motor már az Euro5-ös emissziós normákat is teljesíti. A motorral egyszerre a start-stop rendszer is elérhetővé vált, de csak kézi váltóval.

Forrás: Suzuki

Most, egy évvel később a miniautó külseje is frissült, bár a Suzuki egyelőre csak Japánban mutatta be a legújabb változatot. Az új első lökhárító valamivel dinamikusabbá tette a Splash megjelenését, főleg a ködlámpa körül változtattak, a hűtőmaszkot és a fényszórókat békén hagyták.

Forrás: Suzuki

Hátul megjelent egy kis légkiömlő nyílás a lökhárító mindkét sarkán, . Belül észrevehetetlenek a változások, reméljük, legalább az anyagminőség jobb lesz, mert lenne honnan javulni. A sportosabb külsejű új Splasht idén júniustól lehet megvásárolni. A teljesen új Splash generáció állítólag csak 2014-től lesz kapható, az már az új Swift padlólemezére épül majd.