Monacóban feltámad az Alpine autómárka

alpine renault
Vágólapra másolva!
Már régóta lehetett tudni, hogy a Renault az Alpine A110 50. évfordulóján feléleszti az elfeledett márkát, az első tanulmányautó a hétvégi Monacói Nagydíjon debütál.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault

Egyelőre még csak egyetlen kép szivárgott ki az Alpine új tanulmányautójáról, az A110-50-esről, de az sem biztos, hogy eredeti, mivel a kék autó nagyon hasonlít a 2010-es Renault DeZir tanulmányautóra (lent). Persze lehet, hogy nem Photoshoppal alkották szülte a képet, hanem tényleg eredeti, és a hasonlóság szándékos a két autó között.

Az A110-50 az eredeti A110 Berlinetta 50. évfordulójának tiszteletére készül, és egyelőre csak annyi biztos vele kapcsolatban, hogy pénteken, a Monacói Nagydíj szünnapján debütál. (Monte-Carlóban csütörtökön van az első két Forma-1-es szabadedzés).

A pletykák szerint a csővázas sportautó a Renault Mégane Trophy versenyautó technikájára épül, de azzal ellentétben kaphat rendszámot, ezért részt vehet majd a forgalomban is. Középen elhelyezett V6-os motorja körülbelül 400 lóerős lesz, ami 4-5 másodperces százra gyorsulást ígér. A Renault könnyű, puritán sportautókat szeretne Alpine néven forgalomba hozni, a fejlesztést valószínűleg a házon belüli sportrészleg, a Renaultsport végezné.

Forrás: Renault
Renault DeZir a 2010-es Párizsi Autószalonról