Vágólapra másolva!
A Pikes Peak hegyiverseny sokszoros győztese, Nobuhiro "Monster" Tajima idén egy olyan elektromos versenyautóval áll rajthoz, amely leginkább a denevérember autójára hasonlít.
Vágólapra másolva!

Forrás: Team Monster

Tavaly a verseny történetében először lépték át a 10 perces álomhatárt a coloradói hegyi felfutó versenyen, 9:51-es idejével a rekorder Nobuhiro Tajima volt a speciális, közel ezer lóerős Suzuki SX4-esével. A 62 éves japán versenyző, akinek a beceneve egyszerűen csak monster (szörny), idén még nagyobb fába vágta a fejszéjét.

Forrás: Team Monster

Csapatával egy vadonatúj versenyautót terveztek, amelynek különlegességét az extravagáns, batmobilos külsőn kívül az adja, hogy benzin helyett elektromos áram hajtja. Sajnos a Monster Sport E-Runner Pikes Peak Special nevű autó műszaki adatai még titkosak, egyelőre csak annyi biztos, hogy nagyon erős lesz, két villanymotor hajtja, és a fékezéskor keletkező energiát az akkumulátorában eltárolja.

Forrás: Team Monster

Tajima célja, hogy megszerezze zsinórban a hetedik győzelmét az abszolút értékelésben, és az elektromos autók rekordját is megdöntené, amely jelenleg 12 perc 20 másodperc. Tajima egyik nagy ellenfele lehet a Dakar-raliról ismert Hiroshi Masuoka, aki egy erősen átalakított, szintén elektromos Mitsubishi i-MIEV-vel áll rajthoz.

Forrás: Team Monster
A tavalyi rekorder Suzuki és az idei villanyautó

A 19,99 kilométeres pálya 156 kanyart tartalmaz, a szintkülönbség több mint 1400 méter a rajt és a cél között. Tavaly augusztusban a murvás részeket leaszfaltozták, így idén az összkerekes autóknak alig lesz előnye. Az idei versenyt július 8-án tartják.