A Zagato tervezett kupét a BMW-nek

bmw zagato coupé
Vágólapra másolva!
Amikor az olasz formatervezés a német technikával találkozik, abból általában valami jó szokott kisülni. A BMW Zagato Coupé is fenomenális, kár, hogy csak egy példány létezik belőle.
Vágólapra másolva!

Forrás: BMW
Kattintson a képre a galériához!

A BMW Zagato Coupét a világ legnagyobb presztízsű autókiállításán, az olaszországi Concorso d'Eleganza Villa d'Este-en mutatták be. A kupé hozza a Zagatók összes jellegzetességét a részben üvegből készült átlátszó csomagtérfedéltől a kettős púpozású tetőig. Ilyen tető már tavaly is látható volt ezen a kiállításon, amikor az Aston Martin V12 Zagatót mutatták be, akkor az a kocsi meg is nyerte a szépségversenyt. Az Astont kis szériában gyártani is kezdték, ára több mint 400 ezer font.

Forrás: BMW

A BMW kupé további zagatós vonása a légbeömlők megjelenése a motorháztetőn és az első sárvédőkön, de a Z-mintás hűtőrács és a hátsó típusjelzés is a formatervező stúdióra utal. Nem nehéz kitalálni, hogy a Z4-es volt a kiindulási alap, de egyetlen karosszériaelem sem maradt változatlan rajta, még a felnik is egyedi tervezésűek. A belsőn sokkal kevesebbet változtattak, főlek a kárpitokat cserélték le.

Forrás: BMW

A BMW és a Zagato szerint az autó teljes mértékig működőképes, és minden olyan engedéllyel rendelkezik, ami a közúti használathoz szükséges. Tesztelését a BMW tesztpályáján végezték, de a gyártása még erősen kérdéses. A BMW semmi utalást nem tett a gyártásra a sajtóanyagban, elképzelhető, hogy csak megvárják, milyen lesz a fogadtatása. Egy kupé amúgy elférne még a kínálatban, mivel a második generációs Z4-es összecsukható keménytetőt kapott, hagyományos kupét ezért eddig nem is építettek még belőle.

Forrás: BMW

Tavaly a rangos kiállításra a BMW a 328 Hommage tanulmánnyal érkezett, amely a legendás típus 75. évfordulójára készült, 2008-ban pedig az M1 Hommage volt a nagy attrakciójuk itt, amely az M1-es sportkocsi 30. évfordulójáról emlékezett meg.