Felfrissül a Mercedes-Benz GLK

Mercedes-Benz GLK
Vágólapra másolva!
Már nem lesz más megjelenése az offroad modellnek, a váltókart pedig felvitték a kormányoszlopra. Nyáron már megkezdődik az értékesítése.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz legkisebb terepjárója, a GLK 2009-ben mutatkozott be, de már most elérkezett az első frissítés. A BMW X3-as és az Audi Q5 legnagyobb vetélytársa elsősorban stílusával tűnik ki a konkurensek közül, de ehhez rendelhető offroad csomag is. Az új modellnél a Mercedes elvetette a különböző megjelenést az offroad és az onroad modellek között, a frissítés után minden GLK ugyanazokat a lökhárítókat kapja, módosítottak a fényszórókon, a hátsó lámpákon, más lett a hűtőrács, és bekerült a LED-es nappali menetfény is.

Az utastérben is van néhány apró változás, az új kerek légbefúvókat kapott az autó, változott a kárpitozás, a kormánykerék, a műszerfal kinézete és jak a sportülések, modernebb a multimédiás rendszer. A jobban felszerelt modellekhez már hétfokozatú automata váltó jár, aminek a választó karját felhozták a kormányoszlopra. A biztonsági felszereltség is javult, a GLK már az éberséget és a holtteret figyeli és segíti a sávtartást is.

Forrás: Mercedes-Benz

Az új modellhez opcionálisan egy új AMG csomagot is lehet kérni, amely szintén teljesen megváltoztatja az autó külsejét, de a futómű is sportosabb beállításokat kapott.

Forrás: Mercedes-Benz

Öt motorral lesz elérhető a frissített GLK, a 2,2 literes turbódízel 143, 170 és 204 lóerős verzióban kapható, míg a háromliteres, V6-os 265 lóerős. Egyetlen elérhető benzines modellt terveznek, a GLK350-es 3,5 literes erőforrása 306 lóerő leadására képes.

Forrás: Mercedes-Benz

Az áprilisi New York-i Auto Show-n bemutatkozó GLK-ból az első példányok Amerikában már nyáron megjelennek, de Európának sem kell sokat várnia rá.