Több törött autót hoznak be külföldről

használt autó
Vágólapra másolva!
A Weltauto kutatása szerint nő az autóimport, de a vásárlók egyre szívesebben hoznak be törött autókat is. A behozott autók átlagéletkora 8,2 év, ami alig javítja az itthoni 12 éves átlagot.
Vágólapra másolva!

A Porsche Hungaria (Audi, Seat, Skoda, Porsche és Volkswagen) országos hálózattal rendelkező használt autó üzletága, a Weltauto szerint tavaly összesen 31313 használt gépkocsit importáltak Magyarországra, ez 78 százalékos növekedés a 2010-es adathoz képest. A cég Mti-nek eljutatott közleménye szerint az importnak az adott nagy lökést, hogy 2011 júliusában csökkent a regisztrációs adó, bizonyos kategóriákban akár 50 százalékkal is.

A Porsche Hungaria országos hálózatának szerviztapasztalatai alapján a magyar vásárlók körében a legkedveltebb piac a jó ár-érték arányú kocsik miatt Németország, Olaszország és Belgium, Az is megfigyelhető, hogy törött gépjárművet is szívesebben hoznak be külföldről a vásárlók, mivel külföldön a magasabb szervizdíjak miatt már enyhén törött autókat is javítás helyett olcsón értékesítenek.

A Weltauto közleménye azonban kiemeli, hogy a fiatal, 3-4 éves minőségi autók mellett nagy mennyiségben érkezett 14 évesnél idősebb gépkocsi is az országba, ami azt jelenti, hogy az import nem sokat javított a magyar gépkocsiállomány több mint 12 éves átlagéletkorán. A behozott autók átlagéletkora 8,2 év.

Mivel a belföldi minőségi használtautó-kínálat továbbra sem javul a halogatott autócserék miatt, a kereskedő várakozásai szerint az idén is jelentős mennyiségű gépkocsi érkezik külföldről.